Soléra
50% Chardonnay a 50% Pinot Noir, vždy z totožných vinic v Mareuil-sur-Aÿ. Spontánní fermentace probíhá v barrique sudech, kde také víno dále minimálně 13 měsíců vyzrává na hrubých kalech.
Detailní popis produktu
Po té přichází ke slovu předchozí verze cuvée "Solera." Bází Solery je ročník 1997 vinifikovaný v barrique sudech, následně přelitý i s kaly do velkého 7.500l „foudru.“ Každý rok se nalahvuje zhruba 30% celkového množství a po té se chybějících 30% doplní následující sklizní vinifikovanou opět v barrique sudech. Mladé víno z barrique sudů se i včetně sedimentu přečerpá do plnícího tanku, k němu se přečerpá celý obsah foudru s předchozí "Solerou" a obě vína se scelují zhruba po dobu 2 týdnů. Poté se nejprve naplní celý 7.500l velký foudre a co zbyde v plnícím tanku se nalahvuje, nechá projít sekundární fermentací v láhvi a výsledné víno se nechá zrát na kalech minimálně 48 měsíců. K odkalení vína docházi až při degorzáži a dosage se pohybuje maximálně do 5g/l.
Cuvée Solera 1er Cru je opravdu neskutečně plné, opulentní a mnohovrstevnaté, komplexní víno!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.